Modalitate inedită de a-i încuraja pe oameni să se vaccineze: autorităţile din metropola americană New York se folosesc de unul dintre simbolurile acestui oraş, metroul.

Autorităţile îi încurajează pe cetăţenii americani, dar şi pe turişti, să se vaccineze împotriva COVID-19 chiar la metrou. Cei care acceptă să se vaccineze cu doza unică de la Johnson &Johnson primesc în schimb mai multe călătorii gratuite, scrie agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Programul pilot ţine până duminică, însă ar putea fi prelungit, dacă are succes

În binecunoscuta Grand Central Station din Manhattan (foto), care este iarăşi aglomerată cu călători, se puteau vedea, miercuri, cozi lungi de oameni care aşteptau să se vaccineze.

Programul pilot de vaccinare va fi disponibil până duminică, 16 mai, în opt puncte ale zonei metropolitane. Nu este nevoie de programare.

În cazul în care iniţiativa va fi bine primită de public, ea ar putea fi extinsă, au precizat reprezentanţii MTA (Autoritatea de gestionare a reţelei de metrou).

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, a anunţat luni programul pentru a spori numărul persoanelor vaccinate, după o încetinire a ritmului în întreaga ţară. El a anunţat totodată că vor fi create cinci puncte de vaccinare în sistemul de transport al autobuzelor şi trenurilor din nordul statului, în localităţi ca Buffalo sau Niagara Falls.

“Cei care au avut chef să se vaccineze au venit primii, apoi ritmul a scăzut, iar acum cifrele sunt mai mici”, a declarat Andrew Cuomo. Guvernatorul a adăugat că a scăzut totuşi şi numărul contagierilor odată cu vaccinarea în masă.

Ce alte cadouri şi avantaje mai primesc locuitorii din New York care se vaccinează?

Jumătate din populaţia adultă din statul New York, aproximativ 7,8 milioane de persoane au completat programul de vaccinare, în timp ce alte 9,5 milioane de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin.

Autorităţile locale caută modalităţi creative de a impulsiona vaccinările, oferind cadouri şi avantaje, precum bilete gratis la grădina zoologică din Bronx, la Acvariul din New York, sau la meciurile de baseball.

Guvernatorul statului a anticipat “o vară normală” cu piscine şi plaje publice deschise la capacitate maximă din iulie, dacă “merge totul bine”.

Sursa foto: Dreamstime