"Potrivit informaţiilor publice, la nivel internaţional, companiile care au cel puţin o femeie director au obţinut o creştere mai mare a acţiunilor, iar companiile în care cel puţin 30% din funcţiile de conducere sunt ocupate de femei marja de profit a fost cu 6% mai mare", se arată în document. 

Potrivit acestuia, comportamentul financiar diferă semnificativ între bărbaţi şi femei, deşi preocupările financiare privind economisirea, investiţiile şi viitorul familiei sunt la cote ridicate în România. 

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis şedinţa de tranzacţionare de pe 8 martie cu un eveniment dedicat egalităţii de gen, similar cu acţiunile întreprinse de alte 40 de burse din întreaga lume. 

"Femeile din România consideră că este foarte important să economisească (43%) în comparaţie cu bărbaţii (36%). Dacă ar avea 2.000 de lei la dispoziţie, femeile ar economisi mai mult decât bărbaţii, 52% faţă de 44%", a declarat Lucian Anghel, preşedintele BVB, citând un studiu IMAS privind comportamentul investiţional. 

În ceea ce priveşte investiţiile, spune Anghel, 23% dintre femeile din România ar investi în obligaţiuni sau acţiuni. 

"Ca o concluzie, femeile sunt dispuse să economisească mai mult decât bărbaţii, însă un aspect important îl reprezintă şi gradul de risc. Pentru trei din patru femei cel mai important aspect al unei investiţii este nivelul de siguranţă", a mai spus preşedintele BVB.

AGERPRES