Una dintre cele acceptate este o ofertă comună a consultantului în HR George Butunoiu și consultantului fiscal Biriș Goran, prin firmele coordonate de aceștia.

”Cu toate acestea, numai trei oferte au fost validate de către comisia de evaluare, care s-a întrunit la ora 12,00. Două oferte au fost declarate întârziate, deoarece au fost depuse după termenul limită stabilit în documentaţia de atribuire”, au completat aceștia.

Cele trei oferte deschise și care vor fi analizate de Ministerul Economiei sunt  SC Agenţia de Servicii Profesionale Srl, SC Pedersen &Partners Consulting Srl şi Asocierea George Butunoiu Group Srl & SCA Biriş Goran.

Procedura de achiziţie a fost organizată în conformitate cu art. 16 din OUG 34-2006
privind achiziţiile publice cu modificările şi completările ulterioare. Rezultatul evaluării ofertelor depuse urmează să fie comunicat oficial de către reprezentanţii MECMA în cel mai scurt timp.

Potrivit reprezentanților ministerului, consultantul va întocmi caietele de sarcini ce vor sta la baza licitaţiilor pentru desemnarea firmelor de recrutare a viitorilor manageri, pentru fiecare dintre cele cinci companii: SC Hidroelectrica SA, S.C. Oltchim S.A, Societatea Naţionala a Lignitului Oltenia (SNLO), Electrica Furnizare si Compania Naţionala Romarm S.A.

”Consultantul va selecta, împreună cu reprezentanţii ministerului, informaţiile economice care sunt necesare firmelor de recrutare pentru selecţia managerilor. De asemenea, consultantul va stabili elementele esenţiale care trebuie urmărite în interviurile finale”, ne-a mai comunicat ministerul.
UPDATE: George Butunoiu a explicat de ce a ales asocierea cu firma de avocatură Biriș Goran în oferta privind stabilirea consultantului MECMA in procesul de implementare a managementului profesionist.

„M-am asociat cu Biriș Goran pentru că este unul dintre cei mai buni avocați, este un bun prieten de-al meu și este o persoană bine intenționată și onestă”, a explicat Butunoiu.

Specialistul consideră că bătălia finală se va da între oferta depusă de Asocierea George Butunoiu Group Srl & SCA Biriş Goran și SC Pedersen & Partners Consulting Srl. Astfel, dacă Pedersen are mai multe birouri pe plan internațional, Asocierea are o vechime mai mare pe piața din România și referințe mai bune, potrivit lui Butunoiu.