Presedintele SUA, George W. Bush a declarat in cadrul unui interviu televizat ca intreaga economie americana este in pericol. “Ne aflam in mijlocul unui grave crize financiare iar guvernul federal raspunde prin implicarea sa in salvarea sistemului financiar” a declarat presedintele SUA.

Bush a subliniat, de asemenea, ca prabusirea unor creditori majori de pe piata americana a fost determinata de criza de pe piata ipotecara, criza care si-a facut simtita prezenta din ce in ce mai mult.

Acesta a discutat si despre planul de acordare a unui ajutor de 700 miliarde de dolari, plan ce are ca menire rezolvarea problemelor extrem de grave de pe piata americana.

“Fara o actiune imediata a Congresului, America ar putea aluneca intr-o panica financiara si intr-un scenariu dureros”, a avertizat Bush. “In cazul in care Congresul nu va aproba planul de salvare, natiunea ar putea ajunge intr-o perioada lunga si grea de recesiune” a mai adaugat presedintele SUA.

Planul administraţiei Bush pentru a combate criza financiara ar putea costa 700 de miliarde de dolari pe doi ani. Acesta prevede ca Trezoreria sa aiba autoritatea de a cumpara active imobiliare in valoare de pana la 700 de miliarde de dolari de la institutiile financiare timp de doi ani.

Sursa: CNN