In urma cu doi ani, bursa Capital lua drumul Orastiei, castigatorul premiului fiind la acea vreme somer. „Bursa oferita de Capital a picat cum nu se putea mai bine, e fantastic”, avea sa ne spuna el. A urmat Bucuresti, Brasov, iar anul acesta bursa Capital s-a mutat la Timisoara, castigatorul ei fiind un inginer constructor – Tudor Octav Nicolescu.
Aruncand o privire asupra editiilor precedente ale concursului, putem spune ca pentru fiecare dintre cei trei castigatori, bursa Capital a reprezentat un moment cheie care, dupa spusele lor, le-a influentat cariera profesionala.
Incepem cu Anca Chiriloiu, castigatoarea bursei din primavara anului trecut. Desi este medic, ea a valorificat cat se poate de bine bursa Capital, continuandu-si studiile in cadrul programului de cursuri Codecs. Obiectivul ei este obtinerea titlului de MBA pentru, spune ea, „tratarea sistemului administrativ medical pe coordonate manageriale”.
Anca a ramas in cadrul aceleiasi firme, dar a promovat pe scara ierarhica. Continuam cu Catalin Solomon, din Brasov.
Inainte de castigarea bursei Capital, Catalin era un simplu inginer la o societate comerciala de stat. In prezent el este managerul departamentului organizare al unei importante companii importatoare de autoturisme din Brasov. Si el, ca si Anca, si-a completat studiile in cadrul aceluiasi program, telul lui fiind MBA.
Catalin ne-a marturisit ca si-ar dori ca firma pentru care lucreaza acum sa-i sponsorizeze viitoarele cursuri. De asemenea, ne-a mai spus ca revista „Capital” i-a deschis noi orizonturi prin bursa castigata anul trecut si ca ii doreste castigatorului de anul acesta mult succes.
Despre Tudor Nicolescu am aflat ca are 34 de ani, este inginer constructor si ca lucreaza la Administratia Domeniului Public Timisoara. Este o fire calma, joviala si optimista, ca mai toti banatenii. A absolvit Facultatea de Constructii. Este casatorit cu Raluca, iar pasiunile lui sunt calculatorul si jazz-ul. Tudor ne-a marturisit ca citeste revista „Capital” de la primele numere, fiind abonat de patru ani, fidelitatea fiindu-i „rasplatita”, spunem noi, prin castigarea acestei burse.
„Revista Capital mi-a provocat o imensa bucurie prin acordarea acestei burse si tin sa-i multumesc pe aceasta cale”, au fost cuvintele sale la acordarea premiului, ce a avut loc in cadrul Scolii rezidentiale CODECS de la Poiana Brasov. Lui Tudor premiul i-a fost inmanat de catre castigatoarea de anul trecut.
Evenimentul desfasurat intr-un cadru festiv dar distins i-a oferit bursierului Capital ocazia sa intre in atmosfera deosebita a cursurilor pe care le va urma si totodata sa-si cunoasca viitorii tutori.
Noi ii uram mult succes in drumul spre MBA si in cariera pe care si-a ales-o.    

Sorin Lucaci