"Obiectivul nostru este să diminuăm semnificativ stocul de plângeri penale pe care le avem şi să ne ducem către bani. Pe executări silite, instanţele din România dispun confiscări ale unor bunuri care trebuie apoi valorificate şi ANAF este organul de valorificare al statului. Sunt 30.000 de cazuri de executare silită din aceste izvoare ale instanţelor, cu 20.000 de contribuabili care sunt obiectul acestor executări, persoane fizice şi juridice", a spus Doroş. 

Potrivit sursei citate, în acest an a fost organizat un departament special care a pus toate aceste bunuri într-o evidenţă electronică, le-a ierarhizat şi acum Fiscul a început să vândă. 

"Este pentru prima dată când ANAF a început să vândă acţiuni, terenuri, imobile şi tot ceea ce se putea valorifica, nu că până acum nu a vrut, dar sunt foarte multe. 120 milioane lei – 140 milioane lei poate pare mult sau puţin, dar comparativ cu anul trecut este foarte mult. Acesta este începutul. Lucrurile se îndreaptă către o eficientizare a administrării şi către obţinerea de bani", a mai afirmat preşedintele ANAF.