Premierul bulgar Boiko Borisov, care a sosit marţi într-o vizită oficială în acest emirat, s-a întâlnit în capitala Doha cu omologul său Sheikh Hamad bin Jassim bin Jaber bin Muhammad Al Thani.

Premierul Boiko Borisov i-a invitat pe oamenii de afaceri din Qatar să investească şi în alte proiecte de infrastructură, cum ar fi renovarea aeroportului de la Balcic. Mulţumesc guvernului Qatarului că este gata să investească în Bulgaria în condiţiile unei crize financiare mondiale. Între Bulgaria şi Qatar există acord şi în plan extern, cele două ţări au o poziţie comună referitor la situaţia din Siria, a spus Borisov. ‘Nu putem accepta să fie ucişi oameni şi insistăm să se pună capăt masacrelor cât mai repede’.

Investiţiile qatariote în Bulgaria vor fi în trei domenii: turism, infrastructură şi agricultură, informează Sega. Investitorii arabi sunt interesaţi de proiectele mari de infrastructură, cum ar fi autostrăzile sau aeroporturile, dar şi de agricultura bulgară, precum şi de turismul balnear. Discuţiile pe care le am purtat astăzi sunt foarte importante pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale în viitor, a spus premierul Qatarului, Sheikh Hamad bin Jassim bin Jaber bin Muhammad Al Thani. Acesta a declarat că va vizita Sofia în următoarele trei luni.

Vizita lui Boiko Borisov în Qatar continuă şi miercuri. Din delegaţia condusă de el fac parte aproape jumătate dintre miniştrii de guvernul bulgar, precum şi reprezentanţi ai 103 companii bulgăreşti care vor participa la un forum de afaceri bulgaro-qatariot în capitala emiratului.