Shanghai, Kuala Lumpur, Santiago de Chile, Beijing, Budapesta. Va veti intreba ce legatura are capitala vecinilor nostri cu orase precum Beijing sau Shanghai. Ei bine, Budapesta, alaturi de capitala Chinei si alte mari metropole din lume este considerata a fi unul din cele mai mari orase ale viitorului, puse laolalta intr-un top de catre revista americana Forbes.

Asadar… Revista Forbes a intocmit un clasament al celor mai mari viitoare orase, top in care Budapesta se afla pe locul al treilea, in timp ce pe primele doua locuri se afla Beijing si Shanghai (locul I).

Pe locul 10 se afla un oras chinez, care in urma cu 30 de ani era un simplu port. Acum, Shenzhen este unul dintre cele mai mari centre portuare din lume si gazduieste a doua mare bursa din China.

Pe locul 9 se afla capitala Thailandei, in timp ce Varsovia se afla pe locul  8. Santiago de Chile se afla pe pozitia a cincea, in timp ce pe locul 4 se afla capitala Malaeziei.

Conform topului Forbes, care a folosit date de la MasterCard Worldwide Emerging Markets Index, aceste zece orase inregistreaza o crestere economica deosebit de importanta si vor deveni in curand adevarate metropole economice de talie mondiala.

Topul masoara nivelul educatiei, relatiile comerciale, calitatea vietii si siguranta acestor orase. In acest top, China are 4 orase, iar doua sunt din Europa (Budapesta si Varsovia).

Sursa: Forbes