Ce spune Violeta Alexandru despre integrarea șomerilor de peste 50 de ani

„Sunt cursuri – şi mi-am exprimat nemulţumirea faţă de acest aspect – care nu sunt, neapărat, adaptate nevoilor pieţei. Planificarea cursurilor se face uniform în toată ţara, fără a se ţine cont de specificul tipului de angajator dintr-o zonă sau alta, se lucrează cu acelaşi grup de traineri, care nu pot acoperi toată nevoia de pregătire pentru toate situaţiile. Sunt schimbări pe care le voi anunţa săptămâna aceasta la ANOFM, una dintre ele fiind legată de eventualitatea, pe criterii de totală transparenţă, prin licitaţii publice transparente, a posibilităţii ca pentru unele tipuri de pregătiri, în care instituţia nu are expertiza să acopere, să se poată subcontracta, dacă este cazul, servicii din piaţa liberă”, a explicat Violeta Alexandru, citată de Agerpres.

Există măsuri active pentru șomerii de peste 50 de ani

Ea a spus că pentru şomerii în vârstă de peste 50 de ani există măsuri active, fonduri, atât pentru angajatori, cât şi pentru persoanele respective.

„Oamenii nu vin cu încrederea către AJOFM că acolo găsesc un loc de muncă. Avem informaţii mai degrabă din mediul privat, din companiile care se ocupă cu recrutarea şi care ne semnalează că realitatea pe care o avem în instituţiile publice nu coincide cu ceea ce se întâmplă în teren. Sunt mult mai multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi AJOFM-urile nu ajung la ele”, a afirmat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a vizitat, marţi, un centru privat de servicii sociale şi instituţiile deconcentrate din Cluj-Napoca aflate în subordinea Ministerului Muncii.