Medicul Radu Țincu, de la Spitalul Floreasca, trage un semnal de alarmă. Acesta a vorbit despre gunoaiele din Capitală care sunt pe străzi, în contextul în care temperaturile cresc din ce în ce mai mult.

Potrivit medicului, deșeurile vor fermenta, fiind contaminate cu microorganisme care pot fi preluate de animale, fiind ulterior transmise și la oameni.

Radu Țincu a mai adăugat că cele mai mari epidemii di instorie au apărut din cauza rozătoarelor, sperând că Bucureștiul nu va ajunge în situația în care să declare stare de urgență sanitară.

„Toate aceste deșeuri menajere care sunt lăsate pe străzi, la temperaturi din ce în ce mai ridicate, vor fermenta și vor fi contaminate cu microorganisme. Microorganisemele vor fi preluate de rozătoare sau de animalele străzii și vor putea fi transmise ulterior către oameni.

Marile epidemii din istorie au apărut când rozătoarele au fost un vector pentru aceste infecții către populație. Sper să nu ajungem în situația în care să declarăm o urgență sanitară în București”, a declarat Radu Țincu, potrivit Digi24.

Bucureștiul, invadat de șobolani 

Amintim faptul că în urmă cu două zile s-a circulat cu dificultate în centrul Bucureștiului, din cauza unei defecțiuni la semafoarele din intersecția Bulevardul Unirii cu Strada Nerva Traian.

Compania Municipală pentru Managementul Traficului anunța că defecțiunea s-a produs din cauza rozătoarelor care au stricat cablurile.

„S-a constatat că defecțiunea s-a produs din cauza rozătoarelor care au adus pagube cablajului aferent semaforizării. Echipa noastră a demolat, igienizat și refăcut legăturile electrice, reușind ca până la ora 15³⁰ să asigure repunerea în funcțiune a semafoarelor și implicit reluarea traficului în condiții normale”, se arată în postarea companiei de pe pagina de Facebook.

Totodată, în ultimele zile, în tot mai multe cartiere din București au fost filmați șobolani, unii chiar într-un supermarket. De menționat este faptul că, în acest an, deratizarea a început cu întârziere în Capitală.