Avertisment crunt pentru România! Un reputat medic trage semnalul de alarmă: Vom cere ajutor internațional

Medicul Radu Țincu este de părere că România riscă să ajungă în situația în care va avea nevoie de ajutor internațional, referindu-se la creșterea bruscă a cazurilor de coronavirus, în special la cazurile de la Terapie Intensivă. În prezent, există 1.266 de pacienți cu COVID care au nevoie de ATI, iar medicul avertizează că în cazul în care se va ajunge la un număr de 14 mii de cazuri pe zi, România va trebui să ceară ajutor internațional așa cum au făcut și alte țări când au avut nevoie.

„Când vorbim, avem 1.266 de pacienți în Terapie Intensivă. Gândiți-vă cum va arăta această evoluție dacă vom ajunge la 12.000 – 14.000 de cazuri în fiecare zi. Va fi depășită capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă și vom ajunge să cerem ajutor internațional, așa cum au făcut-o și alte țări, țări cu un sistem de sănătate mult mai performant.”, spune Radu Țincu.

Italia a făcut același lucru

Radu Țincu reamintește că, anul trecut, Italia s-a aflat într-o criză sanitară profundă și nu mai avea locuri la ATI pentru pacienții care aveau neapărat nevoie de Terapie Intensivă. Atunci, Italia a cerut ajutorul Germaniei pentru transferul pacienților gravi în secțiile de Terapie Intensivă. El a subliniat că și Cehia a cerut ajutorul pentru gestionarea pacienților cu probleme grave.

”Ne amintim, în vara trecută, Italia a solicitat ajutorul Germaniei pentru transferul pacienților gravi în secțiile de Terapie Intensivă. Acum, când stăm de vorbă, Cehia a solicitat ajutorul internațional pentru gestionarea pacienților gravi”, a declarat medicul Radu Țincu, la RealitateaPlus.