Oficialii Bridgestone anunță că au proiectat Weather Control A005 pentru a răspunde nevoilor consumatorilor care caută confort și siguranță pe tot parcursul anului. „Pentru șoferii care doresc să țină totul sub control, cu aceleași anvelope pe toată durata anului, indiferent dacă este soare, plouă sau ninge ocazional, am vrut să proiectăm o anvelopă de durată care să le satisfacă nevoile, fără să le compromită siguranța”, explică Laurent Dartoux, director de strategie și marketing la Bridgestone EMEA.

Povestea anvelopei WeatherControl A005 nu pornește de la planșa proiectanților. Înainte de a începe proiectul, Bridgestone a efectuat cercetări în ceea ce privește nevoile și așteptările pe care le au de la o anvelopă care poate fi utilizată pe parcursul unui an peste 15.000 de utilizatori finali. În același timp, cercetările companiei s-au concentrate și pe provocările pe care șoferii le au zi de zi. „Soferii vor să fie încrezători că anvelopele lor pentru toate anotimpurile sunt capabile să ofere cele mai bune performanţe indiferent de condițiile meteorologice”, explică Laurent Dartoux. „Dar cercetarea a arătat că siguranța în condiții de ploaie a fost principala preocupare a consumatorilor europeni”.

Bridgestone a acordat o atenție deosebită acestor aspecte: testate independent de TÜV SÜD, una dintre cele mai respectate instituții independente de testare a automobilelor din Europa, anvelopele Weather Control A005 au obţinut cele mai bune rezultate atât la frânarea pe ud cât şi la frânarea pe zăpadă în comparaţia cu cel mai mare concurent de pe piață. De asemenea, Bridgestone Weather Control A005 a obținut cea mai bună clasificare  EU pe etichetă – A pentru aderența pe teren ud și C pentru rezistența la rulare (unele dimensiuni  primind B în ceea ce privește rezistența la rulare).

Bridgestone Weather Control A005 asigură un kilometraj la fel de ridicat ca anvelopa de vară Turanza T005.

Bridgestone lansează Weather Control A005 cu 68 de dimensiuni de la 15″ până la 20″ și va acoperi imediat cererea pentru 94% dintre autoturismele și SUV-urile de pe șosele. Dimensiunile suplimentare vor fi puse la dispoziție din 2019.