În discursul susţinut marţi în legislativul de la Strasbourg, Ursula von der Leyen, candidata pentru preluarea funcției de președinte al Comisie Europene, s-a declarat ”pregătită” pentru o nouă amânare a Brexit-ului faţă de data stabilită, 31 octombrie.

”Sunt pregătită pentru o nouă extindere a datei de retragere a Marii Britanii, dacă va fi necesar mai mult timp dintr-un motiv întemeiat”, a arătat ea, declaraţia fiind primită cu huiduieli de eurodeputaţii britanici pro-Brexit.

Von der Leyen a replicat spunând că este important să continue discuţiile cu britanicii, ”dar, cred, domnule Farage, că ne putem lipsi de ce aveţi dumneavoastră de spus aici”.

Acuzații eurosceptice

Replica Ursulei von der Leyen a venit după valul de acuzații extrem de dure făcute de eurodeputatul britanic Nigel Farage, liderul Partidului Brexit. El le-a cerut membrilor Parlamentului European să voteze marţi împotriva numirii Ursulei von der Leyen la preşedinţia Comisiei Europene, informează presa internațională.

Farage a spus că Parlamentul European a fost ”umilit” de procesul care a condus la nominalizarea Ursulei von der Leyen de către Consiliul European.

Liderul Partidului Brexit a susţinut că propunerile candidatei germane sunt ”o tentativă de a prelua sub control fiecare aspect al vieţii oamenilor” şi că von der Leyen conduce o tentativă ca Uniunea Europeană să devină ”o formă centralizată, nedemocratică, actualizată de comunism”. El a mai sugerat că actualul ministru german al apărării este ”un fanatic al construirii unei armate europene”.