Într-o luare de poziţie publicată în The Sunday Telegraph, Davis le-a cerută parlamentarilor din Camera Comunelor să respingă luni amendamentele votate săptămâna trecută de Camera Lorzilor.

Acestea vizează protejarea drepturilor cetăţenilor celorlalte state comunitare aflaţi în Marea Britanie şi acordă parlamentului de la Londra dreptul de vot asupra oricărui acord cu privire la Brexit înaintea ratificării sale de către Parlamentul European. 

'A fost evident din unele din declaraţiile lorzilor că scopul lor ascuns a fost să creeze o situaţie în care parlamentul să poate încerca răsturnarea rezultatului referendumului' pentru Brexit, a scris Davis.

'Ceea ce nu putem avea este ca vreuna din Camerele Parlamentului să răstoarne decizia poporului britanic – ei nu au drept de veto', a insistat el.Ministrul a promis însă 'multe ocazii pentru parlament de a dezbate negocierile noastre pentru un nou parteneriat cu UE şi de a le influenţa rezultatul'.

Ambasada României la Londra îndeamnă cetățenii români care nu au, încă, reglementată șederea în Marea Britanie să procedeze la înregistrarea la autoritățile locale, în special pentru obținerea certificatului de înregistrare sau a permisului de ședere.
Românii din Regat sunt sfătuiți, de asemenea, pentru o bună și corectă informare, să urmărească evoluția acestui viitor proces de negocieri prin intermediul paginilor de internet ale instituțiilor publice britanice sau române.