Omul de afaceri George Becali s-a prezentat, astăzi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Întrebat de jurnalişti dacă va fi pus sub învinuire, Becali a răspuns „ba da”, continuând ironic: „Mi-e frică, tremur de frică pentru că am spălat bani cu nepotul, că s-au dus banii din contul meu în contul lui nepotu-meu, de la nepot la mine în cont”.

Becali ar fi venit la DNA pentru a fi audiat într-un dosar privind transferul unui teren, caz în care este implicat şi nepotul acestuia Vasile Geambazi.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat”, a declarat George Becali, la intrarea în DNA. Întrebat dacă va fi pus sub învinuire în dosarul privind spălarea de bani în legătură cu dosarul în care a fost audiat Vasile Geambazi, Becali a răspuns afirmativ în aceeaşi notă.

Nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, a ajuns de asemenea, marți dimineață, la DNA pentru a fi audiat în calitate de suspect. Acesta a declarat la ieșirea de la audieri că procurorii îl acuză de spălare de bani.

„Eu am luat banii de la Ministerul de Finanțe, prin hotărâre judecătorească. Dacă banii de la Ministerul de Finanțe sunt bani negri…Banii i-am încasat eu, nu Gigi și i-am investit inclusiv la Steaua”, a declarat Geambazi la ieșirea de la audieri.

Gigi Becali a cumpărat în 2006 un teren în comuna Voluntari de 21 de hectare pe care l-a vândut la scurt timp neputului său, Vasile Geambazi, pentru 1 milion de euro. Între cei doi a avut loc un schimb de cesionări și împuterniciri, Geambazi a ajuns proprietar și Gigi Becali împuternicit să ceară de la ANRP despăgubiri pentru acel teren.

Terenul a fost evaluat la 20 de milioane de euro și cum ANRP avea activitatea blocată și nu a plătit, Geambazi a dat statul în judecată. De asemenea a adus și o nouă evaluare care arăta că parcela valora 60 de milioane de euro.

În urma unei singure înfățisări, după ce a depus plângere la Curtea de Apel București, acesta a primit decizia de despăgubire de 60 de milioane de euro. Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a contestat însă decizia dar cererea a fost respinsă de Înalta Curte, rămânând în picioare, definitiv, ceea ce s-a stabilit la Curtea de Apel București.