UPDATE Viorel Cataramă a contestat, la Curtea Constituțională a României, decizia BEC de a îi respinge candidatura.

Milionarul liberal Viorel Cataramă nu va avea ocazia să candideze la alegerile prezidențiale. Aceasta pentru că BEC a respins cererea sa considerând că bună parte din semnăturile prezentate nu au fost în regulă, mai precis au fost duplicate. Este vorba de aproape 95.000 de semnături. Iată ce a decis BEC:

-Respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral ale domnului VIOREL CATARAMĂ pentru alegerea Președintelui României din anul 2019. Motivul: 94.170 de semnături din cele 230.341 prezintă „elemente de similitudine evidente”

-Înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ pentru alegerea Președintelui României din anul 2019

-Înregistrarea candidaturii si a semnului electoral ale domnului THEODOR PALEOLOGU pentru alegerea Președintelui României.

Viorel Cataramă este un om de afaceri prezent în top 300 Capital cei mai bogați români. Fost membru marcant al Partidului Național Liberal el a încercat, în ultimii ani, să își construiască o platformă politică de dreapta, cu orientări libertariene, centrate pe sprijinirea mediului de afaceri.