Companiile care fac parte din grupul PPF sunt conduse de echipe de manageri profesioniști, iar aceștia își vor continua activitatea sub conducerea domnului Ladislav Bartonicek. În ansamblu, grupul PPF dispune de un sistem bine pus la punct de gestionare a proiectelor de investiții. Compania afirmă faptul că decesul fondatorului său nu are un impact în activitatea de zi cu zi, iar grupul PPF va continua planurile de investiții și viziunea, așa cum au fost formulate de Petr Kellner și echipa sa.

Miliardarul Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, proprietarul postului Pro TV, a murit într-un accident de elicopter în Alaska. Acesta avea o avere estimată la 17,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes. El era parte din grupul care a întreprins excursia de sâmbătă în apropierea unui gheţar din Alaska, potrivit celor care au închiriat elicopterul. De menționat este faptul că, pe lângă patronul PRO TV, alte patru persoane au fost ucise sâmbătă, la bordul elicopterului Airbus AS350 B3. Printre victime se aflau și doi ghizi, pilotul elicopterului și un turist.

Cine era Petr Kellner, patronul PRO TV

Petr Kellner a început, în anii 1990, un fond de investiţii prin care a cumpărat pachetul majoritar al celei mai mari companii de asigurări din Cehia. În luna octombrie, el a cumpărat o mare reţea europeană de televiziune, Central European Media Enterprises, pentru 1,1 miliarde de dolari. El a spus atunci că achiziţia a fost făcută dintr-un „simţ al responsabilităţii” şi a promis că reţeaua îşi va menţine obiectivitatea.

Kellner era căsătorit şi avea patru copii. El avea deja afaceri în România, prin intermediul PPF, înainte de preluarea Pro TV, în principal în domeniul imobiliar. Acesta a cumpărat sediul ING Bank şi complexul Metropolis Center, ambele din Bucureşti. În paralel, Petr Kellner avea legături strânse cu piaţa rusă, dar şi cu China.