Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat în direct, la România TV ce măsuri a luat în ceea ce privește casele de Pensii. În plus, ministrul a mai spus și că a trecut de la constatări la soluții.

„Cred că a trecut perioada în care să vorbesc despre constatari. În ultima perioadă am fost interesată să văd în teren aspecte pe care le primeam în rapoartele primite.

Mă interesează sa optimizăm organizarea angajaților caselor de pensii. Un singur ghișeu sau două, acolo unde e coadă nu va duce niciodată la clarificările necesare. În momentul în care stai aplecat într-o gaură n-ai cum să înțelegi cum stau lucrurile. Am cerut decizii de management pentru optimizarea angajaților”, a spus Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii ia măsuri pentru rezolvarea problemelor de la casele de pensii

În plus, Violeta Alexandru a spus că în București s-au implementat deja câteva soluții în ceea ce privește rezolvarea problemelor de la casele de pensii.

„La București toate casele de pensii din sectoare au un alt format în spațiul de lucru dintre angajați și pensionari”, a mai spus ministrul Muncii.

Pe de altă parte, ministrul a declarat și că decizia de pensionare va fi însoțită de buletinul de calcul.

În ceea ce privește faptul că pensionarilor nu le răspunde nimeni la telefon, atunci când sună la casele de pensii, ministru a spus că: „Va exista un sistem, o centrală telefonică care să redirecționeze apelurile pensionarilor către cineva specializat”.

În ceea ce privește reducerea deficitului bugetar, Violeta Alexandru a precizat că: „Nu am nicio informație care să mă determine să modific actuala lege a pensiilor în vigoare”.