După ce Luiza Melencu a dispărut în condiții încă neelucidate, calvarul familiei Melencu din comuna Dioști, județul Dolj, continuă. Jandarmii s-au prezentat vineri la casa familiei Melencu, pentru a pune în executare mandatul de aducere la DIICOT, pentru prelevarea probelor biologice.

După ce mamei Luizei i s-a făcut rău, o ambulanță a ajuns, după aproape 30 de minute, la casa familiei fetei dispărute, fiind vorba de o mașină care a venit de la Craiova. Este vorba de o ambulanță tip B, cu un asistent medical, iar Monica Melencu s-a urcat în salvare, împreună cu tatăl său, pentru acordarea primului ajutor.

Deși personalul de pe ambulanță a recomandat ca ambii să meargă la spital, pe motiv de lipotimii și tensiune mărită, Moinca Melencu a refuzat în primă instanță acest lucru.

În ciuda insistențelor personalului medical, mama Luizei s-a dat în cele din urmă jos din ambulanță și a refuzat să fie transportată la spital.

Monica Melencu, mama Luizei, a declarat vineri că anchetatorii ”încearcă prin orice metodă să ajungă la ceea ce vor ei” și au adus jandarmii să o ia cu forța.

”Vor să mă ia cu forța. Pentru ce, pentru ce că nu am făcut nimic! Au adus jandarmii să mă ia cu forța. Încearcă prin orice metodă să ajungă la ceea ce vor ei. Îmi este foarte frică și imi este rău. Simt că nu mă pot tine pe picioare”, a declarat Monica Melencu, mama Luizei Melencu.