Într-o postare pe pagina personală de Facebook, liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc anunță că alături de ați doi membri de partid, a fost reținut pe aeroportul din Moscova.

Potrivit acestuia, în momentul în care a ajuns la punctul de control, documentele i-au fost luate, pentru un control suplimentar. El a adăugat că nu știe încă motivul, însă poliția de frontieră nu are un comporament ”în regulă”.

Totodată, liderul PACE a subliniat faptul că atât el cât și cei doi membri de partid au toate actele în regulă.

Liderul PACE, reținut la aeroportul din Moscova 

„Am ajuns la punctul de control mi-au luat documentele și au spus că trebuie să facem un control suplimentar. Probabil ceva se întâmplă, ceve nu-i clar, așteptăm să vedem ce o să facă, dar ceva nu este în regulă în comportamentul celor de la poliția de frontieră. Cel puțin noi suntem cu acte în regulă am pregătit toate documentele”, a declarat Cavcaliuc pe pagina sa de Facebook.

„Fără careva explicații, Gheorghe Cavcaliuc a fost condus într-o cameră separată din aeroport de către oamenii legii”, se mai arată într-o postare.

În același timp, liderul partidului PACE a menționat că atât el, cât și ceilalți membri din partid sunt vaccinați contra Covid-19, dar au și teste negative.

Amintim faptul că Gheorghe Cavcaliuc a cunoscut o ascensiune rapidă în ierarhia poliției, de la inspector în raionul Strășeni, în anul 2003, la cea de comisar adjunct pentru lucrul operativ al Comisariatului General al Poliției mun. Chişinău, în 2009.

În 2014, acesta a fost promovat în funcția de șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, asigurând şi interimatul funcției de şef în anii 2015-2016.

Cinci ani mai târziu, în iunie 2019, după plecarea de la guvernare a Partidului Democrat, Cavcaliuc îşi dă demisia din funcţie, iar un an mai târziu se lansează oficial în politică, devenind președintele unei formațiuni nou-create – Partidul „Acasă Construim Europa”.