“Da, este adevarat ca sunt in carantina. Am facut un test si a iesit negativ, iar apoi am facut un test PCR si a iesit pozitiv. Practic, am Covid.

Ma simt bine, nu am niciun simptom. Nu am nici pe dracu’, dar respect regulile. Nu mai stiu ce sa cred. Eu am facut si vaccinul… Acum, astept rezultatele unui alt test, mi-am mai facut unul, ca sa fiu 100% sigur… Vom vedea ce va fi”, a declarat Dumitru Dragomir, potrivit ProSport.

Vaccinul anti-COVID-19 reduce riscul transmiterii coronavirusului

Un studiu recent a făcut un prim pas către răspunsul la o întrebare importantă referitoare la vaccinurile anti-COVID-19, constatând că persoanele care au fost inoculate au o încărcătură virală mai mică şi, prin urmare, sunt mai puţin contagioase decât cele care nu au fost vaccinate, relatează vineri dpa.

Clemens Wendtner, expert într-un spital din München, a declarat vineri că rezultatul studiului reprezintă “o ocazie pentru speranţă”, deşi studiul realizat de oameni de ştiinţă israelieni nu a fost încă evaluat de alţi cercetători.

Cu toate că s-a dovedit ştiinţific că vaccinarea protejează oamenii împotriva COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, nu este sigur dacă persoanele vaccinate pot încă să contracte şi să transmită virusul.

Oameni de ştiinţă din echipa cercetătorului Idan Yelin de la Institutul de Tehnologie din Haifa au analizat rezultatele de laborator a 5.800 de persoane infectate, dintre care jumătate au primit vaccinul BioNTech-Pfizer.

Echipa de cercetători a constatat că pacienţii care au fost vaccinaţi au produs de patru ori mai puţine particule de virus în 12 până la 28 de zile după inoculare decât cei care nu au fost vaccinaţi.

“Vaccinul BNT162b2 nu doar că oferă protecţie individuală unei persoane vaccinate împotriva bolii COVID-19, dar se poate presupune că, printr-o vaccinare suficientă a populaţiei, poate exista de asemenea o anumită protecţie a populaţiei, în sensul imunizării în masă pe bază de vaccin”, a spus Wendtner.

El a adăugat că nu este clar dacă virusurile detectate la persoanele infectate însă vaccinate erau contagioase sau dacă erau virusuri moarte şi de aceea este nevoie de mai multe cercetări în această privinţă.