Partidul lui Liviu Dragnea a decis! Daniel Suciu va fi propus pentru Ministerul Dezvoltării, iar Răzvan Cuc la Transporturi., au declarat surse politice citate de Digi24. Răzvan Cuc a mai fost ministru al Transporturilor în Cabinetul Mihai Tudose.Premierul Viorica Dăncilă urmează să-i trimită președintelui Klaus Iohannis cele două propuneri.

Ședința CEx a PSD a fost una extrem de tensionată. Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, l-a atacat dur pe Liviu Dragnea pentru modul în care acesta conduce partidul și i-a atras atenția că nu este stăpânul PSD. Oprișan a cerut chiar Marian Oprişan a cerut chiar și restructurarea guverului, susținând că așa  Lia  Olguţa Vasilescu poate să ajungpă ministru fără a mai depinde de președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, marţi, înaintea şedinţei CEx, că Răzvan Cuc este susţinut de PSD Neamţ pentru funcţia de ministru al Transporturilor şi a precizat că Felix Stroe, liderul PSD Constanţa, nu poate să fie ministru, fiindcă nu este parlamentar.PSD a fost nevoit să vină cu noi propuneri la cele două ministere-problemă, după ce Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, marţea trecută, că îşi retrage candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, în urma refuzului lui Klaus Iohannis de a o numi. Ulterior, şi Mircea Drăghici a spus că îşi va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, în contextul în care şeful statului nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcţieMinisterele Dezvoltării şi Transporturilor sunt conduse interimar de Eugen Teodorovici şi Rovana Plumb. Ele nu au miniştri plini de la finalul anului precedent, iar interimatul la acestea expiră pe 20 februarie.