LIVE TEXT

 • Am aprobat un document foarte important pentru România. Este vorba despre actele normative emise de Guvern sau adoptate de Parlament pe care le vom gestiona în această toamnă. Va fi o muncă asiduă pentru adoptarea acestora. Autostrada București – Brașov, autostrada Sudului și autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni vor fi realizate în Parteneriat Public-Privat.
 • Astăzi am adoptat o măsură pe care o considerăm importantă, la care lucrăm de ceva timp, am vorbit despre ea şi în campania electorală, şi anume un program de revitalizare a staţiunilor balneare din România. Vorbim de cel puţin un miliard de euro în următorii zece ani pentru cele 31 de staţiuni balneare. Este vorba de un fond care va fi creat la care vor avea acces la o parte din el agenţii economici care operează în acele staţiuni, iar la altă parte vor avea acces autorităţile locale prin proiectele depuse şi de unii şi de alţii
 • Am decis în CexN prin vot să prelungim existența voucherelor de vacanță. Nu se vor mai transforma în bani.

CITIȚI ȘI Alertă de la CEX al PSD! Se pregătesc 3 LEGI capitale pentru economia României

 • Am vorbit și despre Referendum. Am dat un vot de susținere. Am stabilit data de 7 octombrie pentru organizarea referendumului pentru familie
 • A fost o solicitare de demitere a doamnei ministru Carmen Dan din partea doamnei Gabriela Firea. Toți colegii s-au opus.
 • S-a discutat despre situația creată de ultimul protocol apărut în spațiul public. I s-a cerut doamnei Dăncilă adoptarea unei ordonanțe prin care să anuleze efectele acestei protocoale.

 • Despre Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL2), Ministerul Dezvoltării a solicitat 2,7 mld. lei în plus până la sfârșitul anului. Ministerul Finanțelor ne-a asigurat că cea mai mare parte vor fi asigurați la rectificarea din septembrie.

 • În opinia mea, trebuie să avem un candidat comun la alegerile prezidențiale. Nu am stabilit să nu fie de la PSD. Trebuie să decidem ce facem și la alegerile europarlamentare. Colegii noștri au agreat, în mare parte, ideea unui candidat comun. Nu am ca obiectiv esențial în viață să candidez la prezidențiale. Nu am avut niciodată obiectivul de a candida. Cel mai important e să nu mai fie Iohannis președinte pentru că ar fi un dezastru.

 • Doamna prim-ministru, dacă va considera ca în Guvern să se opereze o remaniere, ne va spune și vom lua decizia în CEX

 • Susținerea mea pentru Carmen Dan are mai puțină importanță. Un vot în unanimitate nu mai poate pune în discuție că nu a fost demisă pentru că nu am vrut eu. Eu am propus-o pe doamna Firea la Primăria Capitalei. Din partea mea niciodată nu o să mă auziți că o să zic ceva rău. Sper că va trece peste supărare. E totuși cam mult pentru un prefect să devină subiect de discuție de o oră în CEX. I-am solicitat doamnei prim-ministru să facă o analiză a prefectului. Au fost niște proteste generate de niște oameni bine organizați și violenți. Trebuie o anchetă serioasă.

 • Carmen Dan a comunicat și astăzi pe lege și pe regulamente. Jandarmeria a acționat corect. Vorbim despre luarea cu forța a Guvernului României. Ce s-ar întâmpla dacă 430.000 de oameni ar merge la Cotroceni și ar da de o parte jandarmi ca să viziteze Palatul Cotroceni? Vreți să domnească anarhia?

 • S-a cerut Guvernului ca într-o perioadă foarte scurtă să se schimbe regulamentele pentru ca Programul Național de Cadastru să fie pus în practică. Este un proiect strategic. Cadastrul transformă o hârtie în valoare.

 • Asta m-a durut. Nu e adevărat. (despre faptul că Gabriela Firea ar fi aflat de la miniștri că Liviu Dragnea a blocat proiectele mari din Capitală n.red.)

 • Încă o solicitare transmisă doamnei prim-ministru, acum la grupurile parlamentare – ca domnul Meleşcanu să pornească procedura de rechemare în ţară a ambasadorului Maior. Ieșirile publice ale ambasadorului George Maior au depășit atribuțiile sale

 • E normal să existe protocoale între Parchetul General și SRI? Am auzit că este un protocol și între DNA și TVR 1. Dacă conducerea TVR știe că există acest protocol și tace, este foarte grav. Toate trebuie declasificate și anulate.

 • Am încredere în Darius Vâlcov pentru că îmi este prieten. Cred că a primit protocolul publicat. Nu poate fi decât de la unul din interior, care s-a săturat.

 • Despre această amnistie se tot discută. Eu am cerut doamnei prim-ministru să se consulte cu colegii din Guvern, să vadă ce acte normative trebuie adoptate pentru ca miile de oameni condamnați pe nedrept sau pe baza unor proceduri ilegale să aibă șansa să nu fie condamnați în continuare ilegal. Că e amnistie sau alte variante, nu știu, dar această problemă rămâne. E o problemă prea mare de ascuns sub preș. Guvernul trebuie să își asume ceva. Mutăm atenția de la lucruri importante pentru ca România să rămână captivă.

 • Eu cred că demersul lui Tudorel Toader este total îndreptățit. S-ar putea ca din evaluare să iasă un calificativ de FB (Foarte Bine) (întrebat dacă se va urma un scenariu similar cu cel în care a fost implicată Laura Codruța Kovesi n.red.)

 • Nu am de gând să cedez la presiuni pe legea off-shore. Forma plecată la președinte nu va fi modificată decât în sensul unor clarificări pe care le-am anunțat. Rămâne impozitul pe veniturile suplimentare și 50% din gaz să se comercializeze pe piața românească.


Te-ar putea interesa și: