"Nu ştim cum vor evolua lucrurile. Siria se află pe marginea prăpastiei sau (în pragul) unui război civil intercomunitar şi deci nu cred că puteam exclude vreo variantă", a declarat William Hague pentru canalul de televiziune Sky News, potrivit Agerpres.

"Siria seamănă mai degrabă cu Bosnia anilor ’90, aflându-se foarte aproape de un război civil intercomunitar, în care sate vecine să se atace şi să se omoare între ele", a spus şeful diplomaţiei britanice, cu trimitere la conflictul din Bosnia-Herţegovina dintre 1992 şi 1995.

Pe de altă parte, Hague a reacţionat la declaraţii făcute de Moscova, care, cu toate că se opune unei recurgeri la forţă împotriva regimului de la Damasc, a afirmat că Rusia nu ar avea nimic împotrivă ca Bashar al-Assad să părăsească puterea "dacă sirienii cad de acord asupra acestui lucru". "Este exact ceea ce ne dorim şi noi. Dar ei nu pot decide în legătură cu viitorul lor dacă sunt ucişi, dacă le sunt arse cadavrele, dacă observatorii sunt împuşcaţi", a subliniat Hague.