Premierul britanic Boris Johnson s-a gândit, la începutul anului 2020, să se injecteze cu noul coronavirus în direct la TV pentru a demonstra lumii că acesta nu prezintă niciun pericol. Aceste declarații cutremurătoare au fost făcute de unul dintre cei care i-au fost apropiați premierului. E vorba de fostul său consilier, Dominic Cummings, informează Reuters.

„Prim-ministrul a considerat aceasta (pandemia de coronavirus) doar o simplă poveste de speriat copiii”, a spus Cummings. El a descris atitudinea lui Johnson vizavi de pandemie la modul „nu vă faceți griji, o să-l aduc pe Chris Whitty (principalul consilier guvernamental pe probleme medicale) și o să-l pun să mă injecteze live la TV cu coronavirus”.

„Exact când populația a avut mai mare nevoie de noi, guvernul a dat greș”, a declarat Cummings în fața parlamentarilor britanici.

Ce s-a întâmplat în final cu Boris Johnson

Trebuie amintit că premierul Boris Johnson s-a infectat de COVID-19. Premierul britanic a fost internat de urgență în spital în aprilie 2020. Johnson a petrecut trei nopți la secția de terapie intensivă a spitalului, după ce starea sa s-a înrăutățit.

Ulterior, în martie, Boris Johnson s-a vaccinat anti-COVID cu serul de la Astrazeneca. Premierul Marii Britanii a transmis și un mesaj cheie britanicilor. El le-a cerut acestora să se vaccinzeze pentru că este „cel mai bun lucru pentru voi, familia voastră şi toţi ceilalţi”.

Epidemia de coronavirus a provocat în Marea Britanie aproape 128.000 de victime. Țara se situează pe locul 5 în lume în privința numărului de persoane care au murit din cauza coronaviruslui.

Fost consilier-șef al premierului britanic, Dominic Cummings a demisionat din guvern în luna noiembrie a anului trecut. Cummings a fost principalul strateg al campaniei Brexit din 2016. În urm acestei acțiuni, conservatorii lui Boris Johnson au obținut majoritatea absolultă în Parlamentul britanic și care a dus, în cele din urmă la ieșirea din Uniunea Europeană a Marii Britanii.

Sursă foto: Dreamstime