Bonus uriaș oferit de Ferrari angajaților. Compania de la Maranello a comunicat sindicatelor că pentru munca depusă în anul 2020, angajații fabricilor italiene Ferrari vor primi un bonus de competitivitate în valoare de 7.500 de euro brut.

Suma poate fi modificată în funcţie de numărul absențelor, cele pentru Covid- 19 nefiind luate în considerare.

În 2020, numărul angajaţilor Ferrari a crescut cu 6,3%, ajungând la peste 4.500 în întreaga lumea, majoritatea fiind în Italia.

Bonus uriaș oferit de Ferrari angajaților. Locurile de muncă au fost incompatibile cu munca la distanță

Recunoașterea premiului – explică compania de la Maranello – se adaugă măsurilor importante deja împărtășite care permit să fie considerate zile lucrătoare chiar și cele din perioada de suspendare a activității de producție, de la 16 martie la 4 mai 2020.

În aceste șapte săptămâni angajații, al căror loc de muncă era incompatibil cu munca la distanță, au primit un salariu regulat, fără a recurge la plasele de protecție socială.

Absențele care, în baza certificatelor specifice, sunt cauzate de evenimentul extraordinar al pandemiei nu vor fi luate în considerare în scopul calculării cuantumului premiului, scrie La Stampa.

Numeroase beneficii pentru angajați

Toate aceste măsuri vor permite ca marea majoritate a angajaţilor să beneficieze de o primă majorată cu 7%.

Pentru a combate epidemia, în aprilie 2020, Ferrari a introdus programul Back on Track, cu scopul de securiza locul de muncă și de a promova bunăstarea psihofizică a angajaților.

Compania a fost printre primele care au oferit lucrătorilor și familiilor acestora teste serologice voluntare (au fost livrate peste 25.000 ) și prima din regiunea Emilia-Romagna care, în noiembrie 2020 a introdus testele rapide (peste 15.000).

În 2020, în conformitate cu legislația anti-contagiune, Ferrari a oferit angajaților peste 63.000 de ore de instruire.

În ciuda dificultăților, anul trecut compania a reuşit să organizeze tabăra de vară pentru cei peste 330 de copii ai angajaților şi a oferit 57 de burse pentru cei mai buni studenți.