Andrei Pleșu a anunțat că Dilema Veche s-ar putea închide, scrie G4Media. „Da, Dilema (veche) se confruntă cu o iminentă dispariție”, a scris, marți, Andrei Pleșu, în editorialul denumit „O dilemă mai puțin în presa noastră…”.

Condiții dure din parte Adevărul Holding

„În contextul de acum, nu e cuviincios să ne plângem. Mor oameni, moare piața muncii, mor ramuri întregi ale vieții economice și financiare. Mor certitudini care păreau definitive, mor deprinderi private și comunitare „tradiționale”, mor speranțe și instituții al căror temei părea de neuzurpat. Așa stînd lucrurile, nu putem pretinde ca un săptămînal de cultură să supraviețuiască nestingherit. Da, Dilema (veche) se confruntă cu o iminentă dispariție. Condițiile de existență pe care ni le propune Holdingul Adevărul sînt, în fapt, un mod de a sugera retragerea…”, a scris, marți, Andrei Pleșu.

După 27 de ani…

La începutul lunii aprilie, versiunea tipărită a revistei „Dilema veche” și-a suspendat activitatea, după 27 de ani de apariție. Redactorul-șef, Sever Voinescu, a precizat că motivul este dispariția pieței.