Acesta susține că Liviu Dragnea făcea parte din statul paralel. Băsescu precizează că fostul lider al PSD și Victor Ponta mergeau la vila SRI.

„Statul paralel este o trimitere către propaganda mincinoasă pe care Dragnea a făcut-o, susținut de Antena 3. Statul paralel, care nu există. Pe Dăncilă nu am auzit-o să spună că există statul paralel. Statul paralel era creat prin puterea pe care o aveau cei de la K2. Din 2010 până în 2014, de două ori pe săptămână, la K2 (n.r. unul dintre sediile SRI)- Maior, Coldea, Kovesi, Dragnea, Ponta, Dâncu și din spusele lui, Ghiță. Uneori erau întâlniri, tot acolo, Kovesi- antena CIA și SRI. Dacă discutăm de un stat paralel, ar trebui să căutăm acolo.

Mare ne-ar fi mirarea ca cei care urlau ‘ne arestau oamenii din teritoriu’ erau cei care decideau pe cine arestau, la K2. Dragnea și Ponta, care, discutând cu Kovesi, Maior și Coldea, probabil aflau informații asupra unor lideri vulnerabili și care urmau să fie luați de DNA. Își dădeau sfântul aprob și urmau operațiunile. Așa îmi explic de ce țipau’Băsescu ne arestează oameni’, de fapt să își acopere ce făceau la K2. Întâlnirile oculte nu eu le aveam cu SRI și DNA, ci Dragnea și Ponta, mai venea și profesorul Dâncu pentru a-i lumina legat de viziunea despre viață și moarte în politică”, a mai spus Băsescu.