1. Fundaţia Bill & Melinda Gates

Era de așteptat ca fundaţia celui care a deţinut ani de-a rândul titlul de cel mai bogat om de pe Planetă să fie şi cea mai darnică din lume. Principala activitate a fundaţiei este lupta împotriva maladiilor HIV/SIDA, malarie şi tuberculoză. Începând cu 1994, fundaţia a cheltuit mai mult de 14,7 miliarde de dolari pentru propriul Programul Mondial de Sănătate, iar numai în anul 2010, sumele cheltuite în acest scop au depăşit 1,4 miliarde. Donaţiile şi investiţiile în reţeaua globală pentru întreaga organizaţie se ridică de la înfiinţare până în prezent la 36,3 miliarde de dolari.
2. Wellcome Trust

Wellcome Trust este deopotrivă fundaţie şi organizaţie de cercetare în domeniul medical și este dedicată îmbunătățirii sănătăţii umane şi animale pe Glob. Donaţiile anuale însumează aproximativ 22 miliarde de dolari, care se îndreaptă mai ales către proiecte de cercetare în domeniul geneticii, de înțelegere a creierului uman, pentru combaterea bolilor infecțioase, pentru investigarea bolilor cronice și pentru educația în ceea ce privește nutriția sănătoasă.
3. AmeriCares

Aceasta este o organizaţie internatională care oferă medicamente în situaţii de criză şi maximă urgență şi consumabile medicale pentru zonele afectate de dezastre din întreaga lume. AmeriCares donează peste 98% din tot ceea ce reuşeşte să strângă din donaţii programelor de ajutorare şi sprijin. Încă de la înfiinţare, în 1982, a donat peste 10 miliarde de dolari în 147 de țări.

4. UNICEF

Fondul Națiunilor Unite pentru Copii a fost creat în 1946 pentru a oferi hrană și adăpost pentru copiii afectați de Cel de-al Doilea Război Mondial. Astăzi este una dintre cele mai importante organizatii de caritate care promovează drepturile copilului. UNICEF este cel mai mare cumpărător mondial de plase pentru paturi, tratate cu insecticid, pe care le donează apoi ţărilor în care malaria are prevalenţă mare. Venitul său anual pentru 2010 a fost de 3,6 miliarde de dolari.

5. Crucea Roșie

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR​​) este o organizație umbrelă pentru 186 de Societăți Naționale Crucea Roșie. Are 97 de milioane de membri voluntari, iar în 2010 a primit contribuții în valoare totală de peste 1,3 miliarde de dolari. A​ primit de asemenea trei premii Nobel pentru Pace, în 1917, 1944 și 1973.