Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a explicat care este miza formațiunii în anul 2024. Potrivit acestuia, obiectivul lor este guvernarea liberală şi câştigarea alegerilor prezidenţiale.

Lucian Bode spune că miza PNL este câştigarea alegerilor

Liberalul a spus că rezultatul alegerilor europarlamentare va constitui un semnal important pentru restul alegerilor de anul viitor.

„Miza noastră este guvernarea liberală şi după 2024, o guvernare cu PNL vioara întâi, cu prim-ministru de la PNL. Miza noastră, şi aici vorbesc de o miză majoră pentru 2024, pentru PNL, o reprezintă, aşa cum au spus foarte corect şi colegii mei, preşedinţi de filială, câştigarea alegerilor prezidenţiale. Alegerile prezidenţiale câştigate de PNL, cu candidat preşedintele Partidului Naţional Liberal, în persoana domnului Nicolae Ciucă, va garanta drumul corect al României în Europa şi respectul de care se bucură România în Europa şi în lume”, a declarat Lucian Bode.

De asemenea, acesta i-a îndemnat pe aleşii locali ai partidului să se mobilizeze pentru campaniile de anul viitor. Bode a vorbit și despre potenţialul de creştere al partidului în Oltenia. Astfel, a subliniat că este vorba despre o capacitate imensă.

Liberalul spune că anul 2024 trebuie să îi găsească bine pregătiţi

Potrivit secretatului general, anul 2024 trebuie să îi găsească „foarte bine pregătiţi” pe liberali. Un rol important îl vor juca aleșii locali, care reprezintă un „motor al dezvoltării” pentru formațiune.

„Anul 2024 trebuie să ne găsească foarte bine pregătiţi şi mobilizaţi pentru campaniile care vor urma. Aveţi un rol major în aceste confruntări şi ne bazăm pe expertiza şi pe ideile dumneavoastră, pentru că întotdeauna aţi rezonat cu societatea şi aţi ştiut să aduceţi în faţă teme de actualitate. Pentru PNL aleşii locali sunt motorul dezvoltării. Sunteţi cei care, prin rezultatele şi prin munca dumneavoastră, confirmaţi faptul că proiectul liberal de dezvoltare este cel mai valoros şi merită multiplicat în cât mai multe localităţi.

Asta trebuie să faceţi aici, în Oltenia, să promovaţi proiecte de dezvoltare pentru că există un potenţial imens de creştere pentru PNL. Cu o organizare bună şi candidaţi buni veţi avea rezultatele la care vă aşteptaţi. Nu vă uitaţi că unii pozează deja în învingători doar pentru că au primari mai mulţi. Contează proiectele cu care veniţi în faţa alegătorilor şi calitatea oamenilor pe care îi propuneţi”, a mai spus Bode.

În opinia lui Bode, alegerile europarlamentare reprezintă un semnal pentru celelalte alegeri, dar şi pentru viitorul partidului. Acestea vor fi „un adevărat tur unu al alegerilor locale”. În acest context, liberalii trebuie să trateze cu „maximă responsabilitate şi cu implicare totală aceste alegeri”.

Lucian Bode a spus și că liberalii din Oltenia au de dus o „bătălie istorică”. În bugetul pentru anul viitor vor continua investiţiile în regiune. Anunțul a fost făcut la Slatina, la întâlnirea regională a aleşilor locali din Oltenia.