"Tot ce a depins de noi, de Guvernul României, s-a făcut, în sensul că am oferit acea garanţie guvernamentală, am fost alături de conducerea combinatului. Aşteptăm însă decizia Comisiei Europene. În concluzie, totul se va decide la Bruxelles, unde Comisia Europeană trebuie să îşi dea acceptul pentru acea garanţie guvernamentală", a precizat Emil Boc.

Prezent la întâlnirea cu prim-ministrul, managerul combinatului Oltchim, Constantin Roibu, a declarat că are în continuare încredere în deciziile cabinetului de la Bucureşti.

"Guvernul României ne-a ajutat în toate demersurile noastre. Sunt convins că în acest an combinatul va funcţiona la capacitate normală. Nu vor exista concedieri de personal ci, dimpotrivă, sunt convins că vom angaja personal nou", a declarat Roibu.

În ceea ce priveşte viitorul combinatului vâlcean, Roibu mai spune că este normal procesul care se desfăşoară, în sensul că în 2011 guvernul va angaja un consultant pentru privatizare, urmând ca în 2012 agentul economic să fie privatizat, ‘iar privatizarea combinatului chimic va găsi un Oltchim puternic, competitiv pe piaţa mondială şi care poate funcţiona la capacitate maximă’.

Premierul a fost prezent la Râmnicu Vâlcea împreună cu Elena Udrea pentru a semna două proiecte europene, dar şi pentru a-şi prezenta moţiunea sa ca şi candidat la preşedinţia PDL.

După ce au părăsit sediul Prefecturii Vâlcea şi s-au îndreptat spre cartierul Ostroveni, premierul Emil Boc şi ministrul Elena Udrea au fost întâmpinaţi de un grup de manifestanţi care i-au reproşat premierului măsurile de austeritate luate în 2010.

Emil Boc a încercat să vorbească cu demonstranţii şi să le explice necesitatea măsurilor de austeritate care au privit reducerea veniturilor în cursul anului trecut.

Premierul a intrat în sala cinematografului Ostroveni pentru a-şi prezenta moţiunea sa de candidat la şefia PDL-ului, în timp ce manifestanţii au rămas afară spunând că îl aşteaptă să le prezinte "faptele şi nu promisiunile de redresare economică şi un trai mai bun".
SURSA: Agerpres