Invitat la emisiunea “După 20 de ani”, difuzată de Pro TV, şeful Executivului a fost rugat să comenteze un titlu din publicaţia The Economist, care întreabă ‘Este acesta sfârşitul?’, cu referire la moneda unică europeană.

‘E timpul ca politicienii să-şi asume acum acele responsabilităţi pe care, în urmă cu ani de zile, câştigau voturi pe ele. Asta este soluţia, măsuri ferme asumate de liderii politici. Dacă nu vor face acest lucru, într-adevăr acest titlu de ziar poate, Doamne fereşte, deveni realitate’, a spus Boc. El a apreciat, însă, că Uniunea Europeană ”se întoarce la austeritate’, după ce zeci de ani, după al Doilea Război Mondial, politicienii au ‘câştigat voturi şi putere prin promisiuni electorale’.

Întrebat, însă, dacă politicienii trebuie să fie înlocuiţi de economişti în luarea deciziilor de profil, şeful Executivului a apreciat că ‘locul politicului nu poate fi luat în lume’, dar trebuie reinventată politica. ‘Locul politicului nu poate fi luat în lume, politicul a fost acela care, într-o formă sau alta, a condus lumea. Tot politicul este acela care trebuie să rezolve aceste probleme, dar nu cu populisme, ci cu responsabilitate, nu cu poveşti, ci cu măsuri concrete. Trebuie reinventată politica’, a afirmat Boc.