Premierul Emil Boc s-a declarat de un “optimism moderat” când este vorba de ieşirea din recesiune a României.

„Eu doar vă invit să ne uităm la cifrele oficiale prezentate de Institutul Naţional de Statistică, acest Institut ne-a arătat faptul că în trimestrul doi am avut o creştere economică pentru prima dată în raport cu ultimele trimestre- este un prim semn şi vom vedea dacă el se va confirma şi în perioada următoare- producţia intrustrială am văzut că este în creştere şi cunoaşte una dintre cele mai bune rate din Uniunea Europeană.

Sunt câteva semne. Eu sunt un optimist moderat şi aşteptăm şi datele viitoare”, a precizat primul-ministru vineri, întrebat de presă dacă România a ieşit din recesiune.

În plus, Emil Boc a explicat că din perspectiva cheltuielilor bugetare, analiza pe primele şapte luni ale anului arată că acestea, dar şi cheltuielile cu asistenţa socială sunt în scădere, numărul posturilor în sectorul bugetar este şi el în scădere iar veniturile la bugetul de stat au început să crească.

„Cheltuielile materiale sunt şi ele reduse cu menţiunea că la nivel local, din nefericire, încă sunt în creştere, deci sunt semne că programul de restructurare şi de reformă a statului începe să-şi atingă obiectivele. Acest lucru îl puteţi observa analizând datele publice atât la INS cât şi la Ministerul Finanţelor”, a precizat Boc.