Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au vizitat, joi, şantierul centurii ocolitoare a Sibiului, promiţând că din decembrie sibienii vor scăpa de traficul greu, întrucât şoseaua ocolitoare va fi dată în folosinţă, transmite corespondentul Mediafax.

Emil Boc şi Radu Berceanu au aterizat cu un elicopter direct pe centura ocolitoare a Sibiului, după care au străbătut-o de la un capăt la altul cu maşina.

La finalul inspecţiei, premierul a declarat că a venit la Sibiu pentru a le transmite locuitorilor municipiului încrederea că lucrările vor fi gata la timp şi a promis că în decembrie centura va fi dată în folosinţă.

„Sibienii să îşi facă poze cu traficul greu în oraş”

„Sunt aici ca să ne convingem că în decembrie sibienii scapă de coşmarul traficului greu care traversează oraşul. Sibienii să îşi facă poze cu traficul greu în oraş pentru că nu vor mai avea pentru foarte mult timp de acum încolo”, a completat el.

Premierul a discutat cu reprezentanţii firmelor constructorare, a fost pus la curent cu stadiul actual al lucrărilor şi a primit asigurări că lucrările vor fi gata la timp.

„58 milioane de euro? Nu am crezut că este aşa scumpă. Anul acesta se circulă pe centură şi faptul că se încadrează în regimul autostrăzilor este un mare argument în plus în susţinerea financiară”, le-a spus el parlamentarilor PDL de Sibiu care l-au însoţit pe şantier.

23 de km în regim de autostradă

Centura ocolitoare a Sibiului va avea 23 de kilometri, dintre care mai mult de jumătate în regim de autostradă. Cei 23 de kilometri sunt împărţiţi în două tronsoane, primul fiind realizat de Max Boegl şi Geiger, iar al doilea de Vectra Service din Braşov.

Lucrările au început în primăvara anului 2003, iar în toamna anului 2006 ar fi trebuit să fie încheiate. La termenul de finalizare însă, abia 40 la sută din centura ocolitoare era gata şi, din cauza întârzierilor prea mari şi a depăşirii costurilor prevăzute în contract, Ministerul Transporturilor a reziliat, în octombrie 2006, contractul cu constructorul iniţial al centurii, firma italiană Todini Construtioni Generali.

În mai 2007, a fost încheiat un nou contract de construcţie, termenul fiind aprilie 2011. Autorităţile din Sibiu au cerut însă în repetate rânduri ca termenul să fie devansat, iar autostrada să fie dată în folosinţă la finalul anului 2010, iar constructorii au promis că vor realiza acest lucru.

SURSA: Mediafax