Premierul Emil Boc i-a avertizat, vineri, pe constructorii care lucrează la extinderea centurii de nord a Capitalei că nu vor primi fonduri dacă nu vor derula lucrările conform graficului şi dacă vor invoca diferite probleme pentru a depăşi termenul de finalizare.

El a inspectat, împreună cu ministrul Transporturilor, şantierul centurii de nord a municipiului Bucureşti, interesându-se de stadiul lucrărilor, şi a arătat că Executivul va aloca fonduri doar firmelor care lucrează corect la proiectele de investiţii.

„Dacă lucrările sunt în graficul stabilit, veţi avea resurse, dacă veţi invoca probleme şi alte lucruri, nu veţi avea bani. Staţi cu piciorul pe acceleraţie, veţi avea resurse, nu staţi, nu veţi avea”, a spus Emil Boc, citat de Mediafax.

El a amintit că Executivul se bazează şi pe împrumutul de 5 miliarde euro contractat de la Comisia Europeană pentru a finanţa proiectele de investiţii.

Şeful Guvernului a verificat stadiul lucrărilor la centura Capitalei şi în urmă cu aproximativ două săptămâni, când a remarcat că proiectul are unele întârzieri.

Lucrările de extindere la patru benzi a centurii de nord a Capitalei vor costa 253 milioane lei şi vor fi executate pe trei tronsoane, cu fonduri de la bugetul de stat.

Centura de nord a Capitalei va face legătura între DN1 Bucureşti-Ploieşti, Autostrada Bucureşti-Piteşti şi Autostrada Soarelui.

SURSA: Mediafax