Monedele sunt din argint, cu o valoare nominală de 10 lei. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 340 lei/bucată.

Monedele sunt din argint, au formă rotundă, cu diametrul de 37 de milimetri şi o greutate de 31,103 grame. Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Aversul monedei redă o compoziţie reprezentând mănăstirea Sfânta Ana – Rohia, valoarea nominală ’10 LEI’, stema României, inscripţia ‘ROMANIA’, anul de emisiune ‘2012’ şi textul în arc de cerc ‘Manastirea Sfanta Ana – Rohia’.

Reversul monedei prezintă portretul lui Nicolae Steinhardt, suprapus peste imaginea unei biblioteci, textul în arc de cerc ‘Monahul de la Rohia’, anii între care a trăit ‘1912’, ‘1989’ şi inscripţia ‘NICOLAE STEINHARDT’.