"Francezii poartă discuţii cu privire la preluarea diviziei poloneze a Raiffeisen. Este vorba de BNP Paribas", a declarat o sursă din mediul bancar. O altă sursă din sectorul financiar polonez a confirmat interesul băncii franceze BNP Paribas pentru acest activ. 

Anterior, Raiffeisen Bank International a informat că a fost contactată de cel puţin un pretendent interesat de preluarea diviziei din Polonia. Într-un comunicat de presă difuzat vineri cu privire la divizarea portofoliului de credite ipotecare în valută al subsidiarei sale poloneze, grupul austriac Raiffeisen a făcut referire la amânarea de mai multe ori a introducerii la Bursa de la Varşovia a diviziei Raiffeisen Bank Polska, adăugând că este în continuare posibil ca această divizie să fie vândută. "Ca alternativă, RBI analizează de asemenea vânzarea unei participaţii majoritare la operaţiunile bancare de bază ale Raiffeisen Bank Polska, fără portofoliul de credite ipotecare în valută", a informat grupul bancar austriac. 

Atunci când a fost întrebată despre această opţiune, un purtător de cuvânt de la RBI a declarat că "am fost contactaţi", fără a oferi alte detalii. 

Portofoliul de credite ipotecare în valută, în principal în franci elveţieni, comportă un risc politic şi a împiedicat atât o tentativă anterioară de vânzare a Raiffeisen Bank Polska cât şi o cotare publică iniţială la bursa de la Varşovia. Raiffeisen a indicat vineri că se pregăteşte să separe acest portofoliu care ar urma să fie transferat ulterior către RBI. 

AGERPRES