Modelul BMW Serie 5 din 2008 a luat cele mai mici note dintre toate sedan-urile de lux care au participat la testul de impact lateral desfasurat de industria asigurarilor din Statele Unite, informeaza CNBC. Cele mai mari note le-au luat Acura RL, Kia Amanti si Volvo S80. Mercedes E-Klasse si Cadillas STS s-au situat ca punctaj pe pozitia a doua.

Testele IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) urmau sa arate cum se comporta masinile incadrate in acest segment cand sunt lovite din lateral de un camion sau de un SUV cu o viteza de aproximativ 50 de km pe ora.  

Toate cele sase masini supuse testului erau echipate in standard cu airbag-uri laterale. Cele de pe modelul BMW s-au comportat cele mai slab, protejand capul conducatorului auto, dar lasand pieptul si abdomenul expuse unei accidentari serioase.

BMW a reactionat imediat, declarand ca testele IIHS au aratat ca modelul are o structura puternica si ca manechinul folosit a fost ranit de cotiera masinii.

Kia Amanti este unul dintre cele mai ieftine modele care au participat la test, pretul sau fiind de 25.000 de dolari comparativ cu 43.000 de dolari la BMW Serie 5 si 50.000 la Mercedes E-Klasse.

Volvo S80 a obtinut cele mai bune punctaje atat la testele de impact lateral cat si la cele de impact frontal si posterior datorita prezentei sistemului electronic de stabilitate (ESP) in standard.

Sursa: CNBC