BMW investește în România

BMW dezvăluie prima sa investiție semnificativă în România, colaborând cu compania japoneză NTT Data pentru a inaugura un centru de dezvoltare IT la Cluj-Napoca.

Compania afirmă că acest centru va genera mii de locuri de muncă în următorii trei ani.

Conform declarației oficiale a ambelor companii, colaborarea lor în cadrul investiției de la Cluj are ca obiectiv:

  • susținerea departamentului BMW Group IT din Europa
  • dezvoltarea de proiecte și inovații în domeniile producției, dezvoltării, resurselor umane, vânzărilor și serviciilor financiare BMW

Compania își va începe activitatea cu 120 de angajați, având ca obiectiv să ajungă la 250 de dezvoltatori de software până la finalul acestui an.

Pe parcursul următorilor ani, planul este să extindă numărul angajaților din România la câteva mii până în 2027.

Chiar dacă suma exactă a investiției nu a fost dezvăluită, BMW a explicat de ce a selectat Cluj-Napoca. Potrivit companiei, decizia a fost luată datorită creșterii semnificative a orașului, inclusiv în calitate de centru universitar.

Alexander Buresch, director IT executiv și vicepreședinte executiv al BMW Group IT, a menționat că, în colaborare cu NTT DATA, compania se bazează pe un partener puternic cu o rețea excelentă într-o regiune tehnologică dinamică.

El a adăugat că această colaborare permite dezvoltarea rapidă și orientată a competențelor software.

Buresch a subliniat că, prin intermediul parteneriatului cu companii precum NTT DATA, BMW poate stabili hub-uri IT robuste, oferind astfel un răspuns la deficitul de experți IT.

“Cu NTT DATA, ne bazăm pe un partener puternic care are o reţea excelentă într-o regiune tehnologică dinamică şi ne permite să dezvoltăm competenţe software suplimentare într-un ritm accelerat şi într-o manieră ţintită. În colaborare cu companii precum NTT DATA, putem stabili huburi IT puternice şi, prin urmare, putem oferi un răspuns la deficitul de experţi IT“, a declarat Alexander Buresch, director IT executiv şi vicepreşedinte executiv al BMW Group IT.

BMW
SURSA FOTO: Dreamstime

Sprijinirea BMW în transformarea digitală

Maria Metz, CEO al NTT DATA România, a afirmat că această colaborare are scopul de a susține producătorul auto în demersul său de transformare digitală.

Divizia de IT a BMW numără 9.400 de angajați în hub-urile IT și software din:

  • Germania
  • SUA
  • Africa de Sud
  • India
  • Portugalia
  • China

Începând cu anul 2019, BMW a demarat construcția unei uzine complet digitalizate la Debrecen, în Ungaria. Acestă uzină este proiectată pentru a produce, începând cu anul 2025, o serie de modele electrice.

În trecut, au circulat informații credibile că România a fost luată în considerare pentru această investiție, dar, în cele din urmă, s-a optat pentru Ungaria.