În iulie 1975, bavarezii prezentau pentru prima dată clienților din întreaga lume un model denumit Seria 3, de fapt, la acea vreme, doar o reducere la scară a Seriei 5, lansate în 1972. După cinci generaţii şi 12,5 milioane unităţi, acesta este cel mai bine vândut model al mărcii şi un factor important în menținerea companiei pe poziția de lider al pieței premium. Numai în ultimul an, mai bine de unu din patru modele BMW livrate clienților a fost un Seria 3. Un element important, care diferențiază actuala versiune de cele anterioare, este chiar echiparea. A şasea generaţie Seria 3 aduce în prim-plan BMW Lines, concept care a debutat cu noul Seria 1. Sunt disponibile trei opţiuni de personalizare a designului automobilului: Sport Line, Modern Line, Luxury Line. Acestea includ numeroase elemente de design interior şi exterior, de la grila radiatorului la culoarea cadranelor de bord, şi permit un nivel de individualizare fără precedent. Ca un detaliu deosebit, inclusiv cheia automobilului este personalizată în funcţie de linia adoptată.

Gamă impresionantă de propulsoare Modelul poate fi comandat cu una dintre cele nu mai puțin de șapte versiuni de motorizare, patru diesel și trei alimentate cu benzină. Toate acestea dispun de tehnologia TwinPower Turbo, care contribuie semnificativ la îmbunătăţirea eficienţei şi a performanţelor dinamice. Ca o dovadă a rezultatelor excelente, primul propulsor pe benzină echipat cu această tehnologie, motorul cu șase cilindri în linie, a câştigat fără întrerupere titlul de „Motorul Anului“ în segmentul său în ultimii cinci ani. În plus, eficiența este crescută prin utilizarea tuturor tehnologiilor EfficientDynamics. Acestea sunt disponibile standard pentru întreaga gamă de modele și includ funcţia Auto Start-Sport, managementul inteligent al componentelor auxiliare electrice sau recuperarea energiei la frânare. Tot în echiparea de serie se află, în premieră pentru Seria 3, comutatorul Driving Experince Control cu modul de funcţionare ECO PRO. Acesta din urmă schimbă răspunsul cutiei de viteze şi al acceleraţiei, precum şi modul de funcţionare a sistemelor de confort pentru o rulare cât mai eficientă, putând realiza o economie de combustibil de până la 20%. În ciuda creşterii dimensiunilor şi a adăugării de noi echipamente, masa totală a automobilului este cu până la 45 kg mai redusă faţă de generaţia precedentă. Tot o premieră a segmentului este disponibilitatea, opțională, e drept, a cutiei automate de viteze cu opt trepte. Conform producătorului, aceasta poate îmbunătăţi suplimentar consumul de combustibil cu până la 0,7 litri.

Tehnologii încă unice în segment Noul BMW Seria 3 oferă o serie de tehnologii unice în zona sa de piață. Dintre acestea se remarcă sistemul „Head-up Display”, care proiectează informaţiile esenţiale într-o imagine color, de mare rezoluţie, pe parbriz, direct în câmpul vizual al conducătorului, ajutând astfel șoferul să fie atent la trafic. Tot opțional sunt disponibile până la şase camere video, prin care pot fi monitorizate majoritatea unghiurilor dificil de observat. Prețurile variantei sedan sunt cuprinse între 34.472 euro (320i) și 36.580 euro (320d EfficientDynamics Edition).