Licitaţia se va organiza în 15 februarie la sediul lichidatorului RVA Insolvency Specialists, societate condusă de Arin Stănescu. Proiectul nefinalizat este compus dintr-un bloc cu 16 etaje ce dispune de 156 de apartamente, 136 de boxe şi 48 de locuri de parcare subterane la care se adaugă terenul aferent imobilulului, în suprafaţă de 5.479 mp.

La deschiderea procedurii falimentului, firma de evaluare Blitz Business Services a stabilit valoarea de lichidare a imobilului la 8,22 mil. euro, adică 30% din totalul datoriilor pe care creditorii trebuie să le recupereze, respectiv 27 mil. euro. Asta în condiţiile în care imobilul este construit în proporţie de 85%. Finalizarea ansamblului rezidenţial ar mai necesita circa 5 mil. euro.

Proiectul Blue Tower, din zona Colentina din Bucureşti, trebuia finalizat în luna septembrie a anului 2009. Fondurile necesare dezvoltării proiectului, investiţie de 30 milioane euro, au fost asigurate din sursele proprii ale dezvoltatorului Copper Beech, precum şi printr-un credit în valoare de 14 milioane de euro contractat de la Alpha Bank. Banca nu are peste 50% din creanţe, motiv pentru care nu poate decide singură modalitatea de valorificare a imobilului.

Şanse minime de recuperare a datoriilor

Dacă imobilul ar fi vândut cu 13,83 mil. euro, abia Alpha Bank îşi va putea recupera creanţă, cât despre restul creditorilor, ei îţi pot marca investiţia ca pierdere. Din cele peste 100 de locuinţe pe care Copper Beech a reuşit să le vândute, 78 au fost cumpărate numai de fondul norvegian Romania Invest.

Norvegienii au de recuperat 5 mil. euro de pe urma avansurilor plătite la cele 78 de apartamente şi penalizările aferente. Investitorii nu îşi pun mari speranţe în recuperarea banilor.

Grupul de firme Copper Beech, cu capital britanic, a anunţat în 2008, că intenţionează să investească în decurs de cinci ani 2,5 miliarde de euro în construcţia a 17.000 de locuinţe în Bucureşti şi zonele limitrofe, însă singurul proiect început este Blue Tower.