Potrivit unui studiu realizat recent de catre BitDefender, principale temeri in ceea ce priveste securitatea informatica in viitor sunt virusii, in proportie de 36%, pierderea datelor confidentiale, in proportie de 20%, si amenintarile malware, cu un procent de 15%.

In clasamentul BitDefender, hackerii detin un procent de 11%, cyber-criminalii cu 8%, atacurile de phishing cu 4% si alte amenintari insumand restul de 6 procente.

Peste 550 de utilizatori au participat la studiu in perioada august – septembrie si si-au exprimat opinia cu privire la aceste probleme, in cadrul studiului efectuat de BiDefender.

Potrivit studiului BitDefender, 68% dintre respondenti detin mult mai multe cunostinte despre securitatea IT decat anul trecut, doar 8% sunt mai putin informati si 24% au mentinut acelasi nivel de informatii.

Aceasta crestere considerabila este sugestiva si in ceea ce priveste modul in care utilizatorii vad viitorul solutiilor de securitate, tinand cont de faptul ca 46% dintre acestia si-au exprimat intentia de a acorda prioritate investitiilor in produse de securitate.

Pe de o parte studiul indica o crestere a ingrijorarii utilizatorilor care au mai putine cunostinte in problemele de securitate, iar pe de alta parte, o incredere mai mare in solutii de securitate arata utilizatorii experimentati, care detin mai multe cunostinte in domeniu decat in anii precedenti.

„Rezultatele studiului nostru subliniaza o legatura stransa dintre cunostintele consumatorilor despre probleme de securitate IT si ingrijorarile in asigurarea protectiei sistemelor lor”, a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technical Officer, BitDefender. „Cu cat intelegem mai bine amenintarile de securitate, cu atat mai putin ingrijorati suntem pentru protectia sistemelor noastre si avem mai multa incredere in solutiile de securitate”, a mai adaugat acesta.

Sursa: BiteDefender