Miliardarul explică faptul că utilizează numai PC-uri cu Windows, iar pe partea de telefoane a trecut recent la un smartphone Android, potrivit adevărul.ro.

Cel mai probabil, modelul pe care Bill Gates îl foloseşte este un Samsung Galaxy S8, la care Samsung și Microsoft au cooperat. Mai exact, Microsoft a produs o versiune a suitei Office care funcționează cu stația DeX și care transformă telefonul într-un adevărat calculator. În acelaşi timp, Galaxy S8 și S8+ se află la vânzare în magazinele pe care Microsoft le deține Samsung.

Întrebat dacă nu foloseşte şi un iPhone, Bill Gates a răspuns că nu şi a mărturisit că el şi Steve Jobs au fost prieteni.

De asemenea, e întrebat ce părere are despre ultimul iPhone și cum vede relația sa cu Steve Jobs, cofondator al Apple. Bill Gates a mai afirmat și că sectorul IT a fost modelat de competiția dintre Microsoft și Apple.

Reamintim că Apple a adus unele dintre cele mai importante inovații din lumea IT: după ce a vizitat centrul de cercetare Xerox PARC, Steve Jobs a copiat interfața grafică și mouse-ul în calculatoarele Apple Lisa și Macintosh.

Ulterior, Microsoft a realizat sistemul de operare Windows, care folosea la rândul său interfață grafică. Apple a dat în judecată Microsoft în 1988, dar a pierdut în anul 1994, când s-a dat sentința finală.

Ulterior, Apple a intrat în vrie, dar a fost salvată de la faliment în anul 1997 tocmai printr-o investiție de 150 de milioane de dolari. Ulterior, Steve Jobs avea să restructureze compania, iar aceasta a început să aducă pe piață produse precum iMac (1998), iPod (2001), iPhone (2007) sau iPad (2010), care au devenit celebre în toată lumea prin design și simplitate.

Sistemul de operare Android, pe care Gates îl foloseşte, este dezvoltat de Google, o altă rivală a Microsoft. Android deține acum o cotă de piață de peste 85% în domeniul smartphone-urilor.