Transferurile au fost făcute luni, în aceeași zi, miliardarii au scris pe Twitter că își încheie mariajul de 27 de ani. Transferurile de acțiuni au fost făcute în depuneri de valori mobiliare.

Melinda Gates este acum unul dintre cei mai mari acționari ai celor două companii mexicane, îmbuteliatorul Coca-Cola Femsa SAB și Grupo Televisa SA, o companie de televiziune prin cablu.

Pachetul de 4,9% din Coca-Cola Femsa a avut o valoare de aproximativ 121 de milioane de dolari, miercuri, la închidere, în timp ce pachetul de 6,7% de la Televisa a valorat aproximativ 386 de milioane de dolari.

Averea uriaşă a lui Bill Gates

Bill Gates administrează o mare parte din banii săi prin intermediul vehiculului de investiții Cascade Investments LLC din Kirkland, Washington.

Gates a transferat soției sale și o parte din acțiunile lui din Canadian National Railway Co. și AutoNation Inc., cel mai mare proprietar al reprezentanțelor auto din SUA. Pachetul de acțiuni AutoNation, de aproximativ 3,7%, aveau o valoare de aproximativ 307 milioane de dolari.

Cuplul își va împărți averea de 130 de miliarde de dolari, inclusiv proprietăți imobiliare, bunuri personale și datorii printr-un acord de separare. Cei doi vor continua să lucreze împreună la Fundația Bill și Melinda Gates.