O stire ce parea incredibila in urma cu cateva saptamani, iata ca acum este o realitate. Fostul presedinte al SUA, Bill Clinton si-a anuntat sustinerea pentru Barack Obama, prezumptivul candidat democrat la prima prima functie in stat. Decizia lui Clinton parea de necrezut deoarece sotia sa, Hillary Cliton, a fost cel mai acerb contracandidat al lui Obama in cadrul alegerilor primare.

Dincolo de acestea aspecte, gestul lui Clinton era unul de asteptat pe fundalul democratiei americane. Pana la urma, candidatul democrat, oricare ar fi acesta are de luptat cu cel republican, odata de primarele s-au incheiat. Mai ales ca, dupa ce s-a vazut invinsa la puncte, HIllary Clinton si-a anuntat sustinatorii ca merge pe mana lui Obama.

Barack Obama face la randul sau un gest de curtoazie politica, rugandu-i pe cei care il sprijina financiar sa indrepte o parte dintre sume si spre acoperirea datoriilor de campanie cu care a ramas Hillary Clinton. I-a rugat eset termenul cel mai apropiat, deoarece stirea a fost preluata de presa americana din diverse surse, care au precizat ca Obama nu le-a ordonat sa faca donatii, ci le-a spus ca o pot face daca doresc.O  alta stire care chiar ca parea imposibila in perioada duelului celor doi, mai ales in partea de final.

Cifrele reci spun ca dupa ce a tras linie, doamna Clinton a ramas cu o datorie de circa 22 milioane dolari. Din aceasta suma, 12 milioane reprezinta banii cu care ea a venit initial. Sponsorii persoane fizice pot dona maxim 2.300 dolari.