Ideea este că Amazon și alte companii de tehnologie pot ajuta agențiile guvernamentale în eforturile de vaccinare, scrie NationalInterest.

Ce vrea să facă Biden

Administrația Biden are în vedere „implicarea Silicon Valley” în eforturile de lansare a vaccinului. Amazon ar fi oferit deja „sprijin IT și de operațiuni”, Airbnb a promis „depozite de vaccinuri” în locațiile sale imobiliare, iar Google ar putea oferi spațiu publicitar gratuit, după cum a anunțat Politico.

Administrația Biden este deja „în discuții” cu Amazon și alte companii de tehnologie.

“Ne consultăm cu multe companii, inclusiv Amazon, despre modalități specifice prin care pot ajuta la strategia națională a președintelui împotriva COVID”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kevin Munoz. Aceste companii cu expertiză logistică și tehnică ar putea ajuta americanii să se vaccineze mai eficient și mai echitabil, a explicat Munoz.

”Ne-am angajat să asistăm guvernele în eforturile de vaccinare, deoarece lucrăm pentru a ne proteja oamenii și pentru a continua să oferim servicii esențiale în timpul pandemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Amazon, Jodi Seth.

În timpul campaniei, Biden a criticat voalat industria tehnologică. Și Donald Trump, de-a lungul președinției sale, a intrat în conflict cu Big Teche, în special cu CEO-ul Amazon, Jeff Bezos. Acesta a anunțat la începutul acestei luni că va demisiona din funcția de CEO.

Amazon a fost acuzat că nu și-a oferit ajutorul până când Trump nu a plecat de la Casa Albă. De fapt, abia în ziua inaugurării lui Biden, compania i-a trimis o scrisoare noului președinte, oferindu-și ajutorul pentru campania de vaccinare. „Amazon este gata să vă ajute să vă atingeți obiectivul de a vaccina 100 de milioane de americani în primele 100 de zile ale mandatului”, a scris Dave Clark, CEO-ul companiei Amazon.

La începutul pandemiei, Trump anunțase că Google lucrează la dezvoltarea unui centru național pentru testele covid. Dar gigantul american nu a creat un astfel de centru. Donald Trump a făcut o gafă. SE pare că l-a confundat cu un alt centru, pe care o filială Google l-a ridicat în zona Bay. În cele din urmă, Google a lansat un centru național, punându-și la dispzoziție, pentrru vaccinare, o serie de spații.