Astfel, 35% dintre respondenţi au mărturisit că vor realiza angajări în domeniul Finanţe, în timp ce 29% sunt interesaţi de sectorul IT/Telecom. Cele mai slabe perspective de angajare se anunţă în sectorul Sănătate, unde numai 7% dintre companiile participante la sondaj au anunţat că vor recruta în perioada următoare.

In ceea ce priveste volumul recrutarilor, 47% dintre respondenţi nu ştiu încă numărul viitorilor angajaţi, în timp ce aproape 30% au menţionat că vor angaja doar pe poziţii cheie. Doar 3% dintre respondenţi susţin că vor avea un volum mare de angajări.
Studiile de specialitate trec "la coadă"
Pentru aceste companii, absolvenţii de facultate prezintă interesul cel mai ridicat, în proporţie de 66%, urmaţi de cei care sau terminat doar liceul, 12%, în timp ce 55% dintre respondenţi susţin că nu contează pregătirea teoretică, atât timp cât viitorul angajat are experienţa necesară.

La ora actuală, pe site-ul BestJobs sunt active peste 16.000 de locuri de muncă, iar cele mai multe dintre acestea se regăsesc în domeniile Vânzări, IT/Telecom, Servicii, Finanţe şi Inginerie. La mare căutare se află la ora actuală persoane cu un nivel al experienţei entry-level (75%) şi fără experienţă (63%), în timp ce pentru candidaţii cu mai mulţi ani de experienţă sunt valabile 39% dintre anunţuri, iar pentru cei cu experienţă în management  sunt disponibile 27% dintre acestea. Un loc de munca se poate ragăsi pe mai multe nivele de experienţă, spun experţii BestJobs.
Referitor la studiile superioare, 52% dintre participanţii la sondaj susţin că nu este important dacă angajatul a absolvit sau nu o facultate în domeniul în care vrea sa lucreze, în timp ce 100% dintre aceştia afirmă că nu vor respinge candidaţii ce au absolvit o universitate particulară.

Studenţii au şi ei mari sanse să îşi găsească un loc de munca în intervalul următor. Astfel, 35% dintre respondenţi ar angaja studenţi sau persoane fără experienţă, în timp ce 17% dintre aceştia nu vor angaja decât studenţi în ani terminali, iar alţi 17% vor angaja persoane fără experienţă doar ca stagiari sau interni.

Si pentru rasplatirea angajatilor si a eforturilor depuse de acestia, 55% dintre angajatori intentionează ca în viitorul apropiat să ofere programe de training sau teambuilding.

Sondajul a fost derulat pe site-ul BestJobs în perioada iulie 2012, pe un eşantion de 84 de companii.