„Revenirea la liră va fi inevitabilă, vrând-nevrând, dacă Europa va continua să acţioneze aşa cum a făcut în aceşti ani de criză, impunând reguli şi modele care au agravat situaţia în ţări precum Italia", a declarat Berlusconi într-un interviu acordat publicaţiei Giornale di Umbria.

„Moneda euro a fost o idee corectă, născută şi gestionată în mod greşit. Recunosc că în ultimele luni situaţia s-a mai schimbat, mai ales datorită lui Mario Draghi, pe care, după cum ştiţi, eu l-am propulsat la conducerea Băncii Centrale Europene, blocând candidatul cancelarului german Angela Merkel", a subliniat Belusconi.

"Sigur că Mario Draghi, fiind singur, nu a putut face miracole, dar a luat decizii importante, inclusiv cea de reducere a valorii monedei euro pentru a stimula exporturile şi cea de a injecta lichidităţi. Sunt două decizii care merg în direcţia indicată de noi. Efectul este că Europa a început creşterea economică, după ani de criză: întreaga Europă, cu excepţia Italiei şi a câtorva alte ţări. Poate că premierul Matteo Renzi ar trebui să reflecteze asupra acestei situaţii", a spus Berlusconi.