Pachetul include un credit de 150 milioane de euro pentru a sprijini strategia de creştere a Société Générale Srbija în următorii trei ani. Alte 10 milioane de euro ar urma să fie investite pentru a creşte competivititatea companiilor mici şi mijlocii. Société Générale Srbija este a şasea bancă din Serbia şi în următorii ani are intenţionează să-şi extindă reţeaua de sucursale şi servicii bancare precum şi să crească creditarea în moneda locală.
Separat, BERD a anunţat că a acordat ProCredit Bank Serbia un credit de 30 de milioane de euro pentru a finanţa micile companii şi fermierii. ProCredit Bank Serbia este principala insituţie pentru finanţarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi a producătorilor agricoli din Serbia. ProCredit Bank Serbia va utiliza împrumutul de la BERD pentru a oferi credite cu o valoare medie de 5.500 de euro.
BERD, deţinută de 61 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, sprijină dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei în statele din Europa Centrală până în Asia Centrală. De la începutul activităţii sale în România, BERD a investit peste 5,5 miliarde euro în diferite sectoare din economie, care au atras investiţii suplimentare de încă 8,5 miliarde euro.
Sursa: Agerpres

Te-ar putea interesa și: