Proiectul reprezintă prima tranzacție sindicalizată în sectorul financiar din România de la declanșarea crizei în 2008. Împrumutul are ca scop deblocarea accesului la piețele de capital pentru băncile comerciale românești.
Valoarea totală a împrumutului sindicalizat este de 150 milioane de euro. Conform reprezentanților BERD, aceasta este a doua sindicalizare către Raiffeisen Bank România și are ca scop dezvoltarea portofoliului de credite și menținerea unei poziții puternice pe piață, prin diversificarea surselor de finanțare și îmbunătățirea profilului de maturitate al bilanțului.
Împrumutul de tip A, în valoare de 40 milioane de euro, este acordat din resursele proprii BERD. Împrumutul de tip B, care a fost supra-subscris față de suma inițială de 80 milioane de euro, s-a ridicat la 110 milioane de euro din partea băncilor participante (BNP Paribas, Commerzbank Aktiengesellschaft,  Raiffeisen Banking Group Austria, Wells Fargo Bank, National Association –  aranjor Principal Senior HYPO NOE Gruppe Bank AG).